Rawatan Gangguan Jin


Adakah Anda Alami Gangguan Makhluk Halus?

Di sini berakhirnya pencarian anda, inshaa Allah.

Perkhidmatan yang saya tawarkan ialah:

1) Rawatan untuk  masalah di bawah:

 • Sihir
 • Saka
 • Pukau
 • Santau
 • Histeria
 • Anak menangis malam diganggu makhluk halus.
 • Memagar kediaman dan juga premis perniagaan.

Jika anda mengalami masalah-masalah di atas, boleh terus hadir ke tempat saya menjalankan rawatan seperti alamat di bawah:

393414 Jalan Alang Ishak,Kg Sungai Tapah 30020 Ipoh Perak. ( Berhampiran Pasar Manjoi, Jalan Menuju ke MYDIN Manjoi)

Jadual  Rawatan :

Hari Rawatan: Isnin-Ahad

Untuk sesi pagi: 9.30 pagi- 12.00 tengahari

Untuk sesi malam: 8.30mlm – 10.00 mlm.

Jika anda mengalami kesukaran untuk datang ke tempat saya merawat, inshaa Allah saya menyediakan rawatan ke rumah anda sendiri.

Antara kelebihan apabila anda mendapatkan perkhidmatan ini ialah:

 • jimat masa kerana anda masih boleh meneruskan rutin harian di rumah sementara menunggu kedatangan saya.
 • jimat tenaga kerana anda tidak perlu bersesak dalam traffik jam dan tak perlu letih memandu.
 • lebih selesa kerana anda boleh mendapatkan rawatan di dalam keselesaan rumah anda sendiri.
 • lebih jimat kerana walaupun saya mengenakan upah perkhidmatan, tetapi ianya berpatutan. Saya akan berikan harga yang paling menjimatkan untuk anda.

Buat masa ini, lokasi rawatan yang saya terima ialah:

 • Ipoh
 • Kuala Kangsar
 • Kampar
 • Batu Gajah
 • Sri Iskandar
 • Gopeng

Jika anda berhajat untuk saya hadir ke tempat anda, sila hubungi saya terlebih dahulu untuk perbincangan tentang masalah yang anda hadapi, persetujuan lokasi dan juga jumlah upah yang akan saya ambil. Hubungi saya melalui borang hubungi. Atau terus telefon saya di nombor 013-4479610 (Ustaz Abdullah Idris)

14 Comments on "Rawatan Gangguan Jin"


 1. Slmt mlm ustaz.. Sy ingin mbntu kwan sy… Dy skrg ad mslh rumah tngga.. Tiba2 istri dan keluarga sebelah istri dy terlalu bnci dgn dy.. Selama nie oky… Tiba2, persaan bnci mncul.. Klau sy bawa dy bjmpe ustz tnpa istri dy.. Ustaz boleh tolong x?

  Reply

  1. Waalaikumussalam, boleh inshaaAllah. Saya cuba rawat dulu kawan tu untuk pastikan samada dia ada gangguan atau tidak.

   Reply

 2. assalamualaikum ustaz, kalau perawat menggunakan ayam dan ayam tersebut dimakan oleh pesakit adakah diboleh kan?

  Reply

  1. Waalaikumussalam, rawatan untuk masalah gangguan jin hanya dengan menggunakan kaedah ruqyah syar’iyyah sahaja. Selain itu, termasuk meragukan. Saya tak rekemen. Tapi kalau teruskan juga, dipersilakan.

   Reply

 3. As salam Ustaz,

  Anak perempuan saya merupakan seorang pelajar tahfiz. Dia sedang sakit sekarang ni sudah lebih kurang 3 bulan. Sakitnya datang apabila dia mula hendak mengaji. Dia mula akan rasa mengantuk, dada berdebar2 diikuti dengan sesak nafas & bahagian belakang badan akan terasa berat & sakit. Sama juga apabila dia mendengar ayat-ayat Al Quran. Adakah itu tanda2 gangguan jin? Selain dari itu, anak saya juga sentiasa berasa sejuk & sentiasa memakai baju sejuk sejak bermulanya gangguan tersebut. Saya telah puas membawa anak saya untuk diruqyah di mana2 pusat rawatan islam tetapi masih blm sembuh. Saya juga telah membawanya ke hospital, pusat rawatan saraf, bekam & urut tetapi Allah masih belum beri keizinan untuk anak saya sembuh.

  Apakah sebenarnya penyakit anak saya? Saya amat bersyukur kalau ustaz boleh cadangkan rawatan yang diperlukan oleh anak saya. Saya masih tidak berputus asa dan berharap Allah akan sembuhkan penyakit anak saya suatu hari nanti.

  Reply

  1. Waalaikumussalam,

   Dari cerita puan, apa yang dialami anak puan adalah simptom-simptom gangguan. Saya mencadangkan yang terbaik puan kena bawa anak puan dapatkan rawatan dengan perawat.

   Reply

 4. Assalammualaikum ustaz.saya nk tanya..apa tanda- tanda orang tu ada saka? Sekiranya dia tak tau dalam badannya ada saka? Boleh kah ustaz merawatnya dalam jarak jauh

  Reply

  1. Waalaikumussalam,

   Tanda-tanda orang yang ada gangguan, secara umumnya adalah tanda-tanda di bawah:

   1. Susah tidur malam.
   2. Suka terjaga tengah malam.
   3. Mimpi menakutkan atau mimpi ular, kucing, anjing, serigala dan sebagainya.
   4. Mimpi jatuh dari tempat tinggi.
   5. Mimpi melihat makhluk halus.
   6. Mimpi diancam benda tajam.
   7. Mimpi jatuh dari tempat tinggi.
   8. Mimpi menyusu atau mendukung bayi.
   9. Selalu pening kepala.
   10. Rasa berdebar-debar.
   11. Cepat nak marah tanpa sebab.
   12. Cepat lupa.
   13. Rasa tidak bersemangat dan lesu.
   14. Sakit di bahagian belakang terutamanya tulang belakang.

   Sekiranya ada tanda-tanda di bawah, berjumpalah dengan mana-mana perawat Islam untuk dapatkan rawatan. Dari pengalaman saya, seseorang yang ada saka, apabila diruqyah, dia akan meracau-racau. Saya pernah terlibat merawat pesakit yang ada saka pahlawan. Bersilat bila diruqyah. Sampai terpaksa 8 orang pegang.

   Reply

  1. Waalaikumussalam,

   InshaaAllah boleh kalau tuan sanggup pertimbangkan kosnya. Tuan faham-faham jelah kan zaman sekarang. Bergerak ke sana menggunakan kereta perlu diisi minyak. Kemudian masa dan tenaga saya.

   Reply

 5. Waalaikum,sy wan azman dr kuching Sarawak ingin mohon bantuan ustaz.isteri sy lari ikut kawan bkja x mahu balik dan mohon cerai di mahkamah dipercayai terkena sihir pemisah atau pembenci nama istri sy nur athirah jaang abdullah boleh ustaz usahakan dr jarak jauh dan apa syaratnya?

  Reply

  1. Assalamualaikum saudara Wan Azman,

   Sebenarnya tidak ada rawatan jarak jauh dan saya tak boleh tahu apakah isteri saudara kena sihir atau tidak. Melainkan isteri saudara dibawa berjumpa saya untuk discan.

   Walaubagaimanapun saya boleh bantu buat solat hajat,hanya sekadar itu.Tapi saya tegaskan bahawa solat hajat bukanlah rawatan.

   Reply

Ada pertanyaan?