Teknik Meruqyah Sihir Ikatan

sihir ikatan
Anggaran Masa Bacaan: 3 minit

Dikemaskini pada 01/10/2019 oleh Ustaz Abdullah

Dalam artikel kali ini, saya ingin kongsikan pula dengan anda bagaimana caranya untuk merawat pesakit yang terkena sihir ikatan, atau sihir rabth.

Apakah sihir ikatan?

Sihir ikatan ialah sihir yang dihantar kepada pasangan suami isteri yang mana ianya bertujuan untuk menyebabkan perceraian diantara keduanya. Jin yang dihantar untuk menyihir mangsa akan menyerang organ vital/seksual lelaki ataupun perempuan hingga mengakibatkan mangsa tidak dapat melakukan hubungan suami isteri, dan akhirnya akan mengakibatkan berlakunya perceraian.

Syeikh Abdul Wahid Salam Bali, menerangkan bahawa sihir ikatan ini ada lima jenis semuanya. Kelima jenis tersebut adalah seperti di bawah:

 1. Sihir Ikatan Halangan: Sihir ini biasanya akan ditujukan kepada golongan wanita, yakni isteri. Isteri yang terkena sihir ini akan menyebabkan isteri tidak dapat disetubuhi oleh suaminya dengan pelbagai sebab yang tidak dikehendaki oleh isteri sendiri. Bagi kes yang lebih kronik, kedua-dua paha isteri seakan terkunci ketika hendak melakukan persetubuhan dengan suaminya.
 2. Sihir Ikatan Hilang Rasa: Sihir ini juga ditujukan kepada wanita. Jin sihir akan menyerang dibahagian sistem penerima rangsangan dibahagian otak wanita. Ini akan menyebabkan mangsa tidak dapat merasai kenikmatan persetubuhan dan mengakibatkan hubungan menjadi hambar selama bertahun-tahun.
 3. Sihir Ikatan Pendarahan: Sihir ini juga akan menyerang kaum wanita di mana jin tersebut akan menuju ke bahagian rahim wanita (menarik otot di rahim) atau melompat secara tiba-tiba keluar dari aliran darah yang dilaluinya sehingga menimbulkan pendarahan yang hebat di waktu-waktu ingin berjimak. Sehingga suami isteri terpaksa menghentikan persetubuhan kerana menganggapnya sebagai darah haid.
 4. Sihir Ikatan Sumbat: Sihir ini juga terjadi kepada wanita (isteri). Sihir ini akan menyebabkan persetubuhan tidak dapat dilakukan kerana di dalam faraj isteri dirasakan seperti ada daging yang menghalangi saluran tersebut.
 5. Sihir Ikatan Pendalaman: Sihir ini juga berlaku kepada wanita (isteri), dan kepada mereka yang baru mendirikan rumahtangga (pengantin baru). Sihir ini akan menyebabkan suami merasakan isterinya bukan lagi anak dara.

Catatan: Sihir ikatan ini juga akan menyebabkan siisteri tiba-tiba mengalami pengeluaran darah haid ketika hendak melakukan persetubuhan ataupun ketika hendak diruqyah.

Cara Mengubat Sihir Ikatan

 1. Lakukan bacaan Muqaddimah Ruqyah. Bacaan untuk Muqaddimah Ruqyah ialah Surah al-Fatihah, Surah al-Baqarah ayat 1-5, Surah al-Baqarah ayat 102, Surah al-Baqarah ayat 163-164, Surah al-Baqarah ayat 255 dan Surah al-Baqarah ayat 285-286.
 2. Bacakan atau dengarkan bacaan ayat ruqyah, jika dibacakan oleh suami atau peruqyah, bacakan dekat dengan telinganya sambil tangan diletakkan ditempat yang sakit.
 3. Bacakan Surah al-Furqan ayat 23 sebanyak 100 kali atau lebih sehinggalah pesakit pengsan.
 4. Buat air ruqyah, termasuk ayat pembatal sihir. Boleh
 5. Ambil 7 lembar daun bidara segar, dan lembutkan (tumbuk) dan larutkan dengan air di dalam bekas sederhana besar. Dekatkan bibir ke air yang sudah dicampur dengan daun bidara yang ditumbuk tadi, dan bacakan Ayatul Kursi, Surah al-Ikhlas, Surah al-Falaq dan surah an-Nas sebanyak tujuh kali. Gunakan untuk minum dan mandikan pesakit selama 7 hari.
 6. Bacakan Surah al-Fatihah, Ayatul Kursi, Surah al-Ikhlas, Surah al-Falaq dan Surah an-Nas sebanyak 70 kali atau lebih selama 3 atau 7 hari.
 7. Ambil bekas seramik yang bersih dan tuliskan padanya Surah Yunus ayat 81-82 dan basuh dengan minyak habbatus sauda. Kemudian sapukan dengan kerap didahi dan dada pesakit selama 3 hari. Syeikh Ibn Taimiyah telah membolehkan dalam fatwanya (Majmul al Fatwa 19/64) untuk menuliskan Al Qur’an atau dzikir-dzikir kemudian melarutkannya dan meminumkannya kepada orang sakit.

ANDA DAPAT APA-APA TAK?

Jika anda merasakan artikel yang saya kongsikan di atas memberikan manfaat, saya mohon agar anda kongsikan dengan rakan-rakan anda, samada di facebook, twitter,google+ dan lain-lain.


(Tentang Penulis: Ustaz Abdullah Idris berpengalaman selama 5 tahun membantu merawat pesakit-pesakit yang mengalami gangguan makhluk halus. Dapatkan perkembangan terkini dari beliau melalui  facebook, google+ dan juga twitter. Beliau telah kongsikan 6 teknik mendinding dari sihir yang telah membantu ramai pesakit beliau. Jika anda ingin mendapatkan khidmat rawatan beliau, dapatkan maklumat lanjut di sini.)


Lindungi Diri Anda Dari Sihir Dengan 6 Kaedah Dijamin BERKESAN!

Kaedah yang wajib diketahui & diamalkan  oleh mangsa-mangsa sihir

Anda akan mempelajari:

( 1)  8 jenis wirid/zikir yang mampu menjauhkan jin-jin penyihir.

(2) 1 amalan yang kita abaikan tetapi mampu mendinding kita dari sihir.

(3) 3 teknik & gaya pemikiran yang mampu meningkatkan kekuatan diri
melawan sihir.

Percuma.

3
butang-download
Follow saya di sosial media:
Teknik Meruqyah Sihir Ikatan
Scroll to top
error: Maaf. Artikel ini tidak dibenarkan untuk copy!!