Tentang Saya

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Saya Abdullah bin Idris, seorang perawat ruqyah syar’iyyah yang telah berkecimpung dalam bidang ini selama 13 tahun.

Sepanjang tempoh tersebut, saya telah menyaksikan pelbagai bentuk gangguan dan penyakit yang menimpa masyarakat, baik dari segi fizikal mahupun spiritual.

Melalui blog ini, saya berhasrat untuk berkongsi ilmu dan pengalaman saya dalam bidang perubatan ruqyah syar’iyyah.

Saya ingin membantu masyarakat memahami dengan lebih mendalam tentang kaedah perubatan ini yang berlandaskan Al-Quran dan sunnah Rasulullah SAW.

Visi saya adalah untuk mewujudkan masyarakat yang sedar dan faham tentang konsep perubatan ruqyah syar’iyyah yang sebenar.

Ia bukan sekadar perubatan alternatif, tetapi satu kaedah penyembuhan yang holistik, merangkumi aspek fizikal, emosi, dan spiritual.

Saya ingin menekankan bahawa perubatan ruqyah bukanlah jalan pintas untuk penyembuhan segera, tetapi satu proses yang memerlukan kesabaran, keikhlasan, dan keyakinan kepada Allah SWT.

Misi saya adalah untuk menghasilkan artikel-artikel yang berilmiah dan bermanfaat untuk menambah ilmu pengetahuan masyarakat tentang ruqyah syar’iyyah.

Saya juga ingin menjernihkan sebarang kekeliruan dan salah faham yang mungkin timbul dengan menjawab sebarang persoalan yang diajukan.

Nilai yang saya pegang teguh adalah bahawa ilmu adalah kunci utama untuk menyelamatkan diri dari terjerumus ke dalam kaedah rawatan yang berunsurkan syirik dan khurafat.

Oleh itu, saya akan berusaha sedaya upaya untuk menulis artikel yang berkualiti dan berlandaskan dalil-dalil yang sahih.

Saya percaya bahawa dengan perkongsian ilmu ini, masyarakat akan lebih berhati-hati dalam memilih perawat dan tidak mudah tertipu dengan mereka yang menyamar sebagai perawat Islam tetapi menggunakan kaedah yang tidak betul.

Marilah bersama-sama kita mendalami ilmu perubatan ruqyah syar’iyyah yang sebenar demi kesejahteraan diri dan masyarakat.

Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan rawatan, sila hubungi saya melalui laman ‘Hubungi Saya’.

Anda juga boleh mengikuti saya di media sosial seperti Facebook, Instagram, Twitter, dan YouTube untuk mendapatkan perkongsian menarik yang lain.

Semoga Allah SWT memberkati usaha kita semua.

Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Scroll to top
error: Maaf. Artikel ini tidak dibenarkan untuk copy!!