gangguan jin

[KISAH BENAR] Kesilapan Wanita Ini Menyebabkan Gangguan Jin


Jin adalah makhluk ciptaan Allah yang tinggal bersama-sama dengan kita di bumi ini. Bahkan dalil dari al-Quran sendiri membuktikan bahawa makhluk itu jauh lebih awal mendiami bumi berbanding manusia.

Antara dalil-dalil dari al-Quran ialah:

Surah al-Hijr ayat 27:

“Dan Kami telah menciptakan jin sebelum (Adam) dari api yang sangat panas”

Surah az-Zariyat ayat 56:

“Dan Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan supaya mereka menyembah-Ku”

Di dalam surah az-Zariyat ini, Allah memulakan dengan perkataan jin terlebih dahulu baru perkataan manusia sebagai isyarat jin yang diciptakan terlebih dahulu.

Oleh kerana itulah, kita kena berhati-hati apabila melakukan sesuatu. Ingatlah bahawa apa-apa yang kita lakukan tidak mustahil boleh mengundang gangguan jin.

Apa yang saya nak kongsikan di dalam artikel kali ini ialah kesilapan seorang wanita yang berkongsikan gambarnya di media sosial facebook. Di mana akhirnya gambar tersebut telah digunakan untuk menghantar sihir kepada dirinya.

Apa yang saya perhatikan, trend kongsi gambar di facebook ini sebenarnya boleh dikatakan sudah semakin parah. Sebab apa saya kata begitu? Apa tidaknya, yang pertama facebook menjadi tempat kita menuai dosa. Lihat sahajalah gambar-gambar wanita yang tidak menutup aurat dijadikan sebagai ‘profile picture’.

Bila dah sampai mendatangkan dosa, bukan dikatakan parah ke? Saya rasa anda juga setuju dengan pandangan saya ini kan. Yang kedua, gambar suami isteri yang boleh dikatakan agak mesra, juga diupload untuk dijadikan tontonan. Saya tidak pasti apa motifnya. Saya tak tahu apa kepuasan yang mereka dapat?

Dan perbuatan-perbuatan beginilah yang boleh menjadi penyebab seseorang itu disihir. Boleh jadi, orang yang tengok gambar mesra kita suami isteri, dengki dengan kebahagiaan kita. Maka disihirnya dengan menggunakan gambar tersebut.

Boleh jadi juga, mereka yang melihat profile picture kita yang mendedahkan aurat itu cantik dan seksi, menyebabkan mereka dengki dengan kecantikan kita. Dan tidak keterlaluan kalau saya katakan mungkin gambar kita yang mendedahkan aurat itu telah menggoda mana-mana lelaki yang memandangnya.

Lihat ayat al-Quran di bawah. Ayat tersebut adalah ayat 5 dari surah al-Falaq.

“…Serta dari kejahatan orang yang dengki apabila dia melakukan dengkinya”

Dalam ayat di atas Allah menyuruh kita memohon perlindungan kepada Allah dari kejahatan orang yang dengki apabila orang tersebut melakukan perbuatan dengkinya. Ingatlah bahawa sihir juga boleh berlaku disebabkan perasaan dengki. Mengapa kita melakukan perbuatan yang boleh mengundang rasa dengki orang pada kita sedangkan Allah menyuruh kita mohon berlindung pada-Nya.

Kisah yang dilalui oleh wanita muslimah ini saya ambil dari blog ini. Semoga kita mengambil pengajaran dari kisah ini.

Kawan/sahabat saya merupakan ahli perubatan Islam, rakan seguru saya yang sedang belajar di UPSI ( Universiti Penguruan Sultan Idris). Beliau telah terpanggil untuk merawat seorang muslimah yang kerasukan di kolej kediaman. Selepas rukyah dan dibakar JIN yang menganggunya akhirnya ketua JIN muncul.

Maka sesi soal jawab pun bermula dan JIN tersebut akhirnya mengaku kalah.

 

Apabila diarahkan mengambil barang sihir, ianya amat memeranjatkan semua yang hadir semasa melihat rawatan itu, ketua JIN mengaku barang sihir tersebut adalah gambar yang diambil di dalam laman “FACEBOOK”.

 

Sahabat saya menyuruh JIN meninggalkan badan muslimah itu. Kemudian ibu bapa pelajar itu datang untuk bawa berubat di kampung halamannya. Mudahan pelajar itu cepat sembuh. Semoga pembaca budiman dapat ambil pengajaran daripada pengalaman perubatan Islam ini. Berhati-hati memuat naik (upload) gambar di laman web sama ada FB, MS, Twitter dan seibu bapanya. Semoga Allah lindungi kita dari syiatan yang dilaknat dan kita janganlah mencari penyakit.

 

Nabi Muhammad s.a.w. bersabda :
“Janganlah kamu mencampakkan dirimu ke lembah kebinasaaan”

 

ANDA DAPAT APA-APA TAK?

Jika anda merasakan artikel yang saya kongsikan di atas memberikan manfaat, saya mohon agar anda kongsikan dengan rakan-rakan anda, samada di facebook, twitter,google+ dan lain-lain.


(Tentang Penulis: Ustaz Abdullah Idris berpengalaman selama 5 tahun membantu merawat pesakit-pesakit yang mengalami gangguan makhluk halus. Dapatkan perkembangan terkini dari beliau melalui  facebook, google+ dan juga twitter. Beliau telah kongsikan 6 teknik mendinding dari sihir yang telah membantu ramai pesakit beliau. Jika anda ingin mendapatkan khidmat rawatan beliau, dapatkan maklumat lanjut di sini.)

 


Lindungi Diri Anda Dari Sihir Dengan 6 Kaedah Dijamin BERKESAN!

Kaedah yang wajib diketahui & diamalkan  oleh mangsa-mangsa sihir

Anda akan mempelajari:

( 1)  8 jenis wirid/zikir yang mampu menjauhkan jin-jin penyihir.

(2) 1 amalan yang kita abaikan tetapi mampu mendinding kita dari sihir.

(3) 3 teknik & gaya pemikiran yang mampu meningkatkan kekuatan diri
melawan sihir.

Percuma.

3

butang-download

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada pandangan? Kongsikannya.