Bomoh

2 Cara Terbaik Untuk Anda Selamat Dari Bomoh?

Jangan baca seorang. Kongsikan manfaat.

Assalamualaikum pembaca sekalian,

Menurut wikipedia, bomoh adalah merujuk kepada ahli perubatan tradisional dikalangan masyarakat melayu. Biasanya bomoh melakukan perubatan mereka dengan menggunakan bahan-bahan berasaskan tumbuh-tumbuhan, herba dan juga haiwan.

Tetapi, sekiranya kaedah di atas tidak berkesan, maka mereka akan beralih pula kepada kaedah yang menggunakan perantaraan makhluk halus, iaitu jin.

Dan realitinya khidmat bomoh memang digunakan untuk merawat penyakit-penyakit yang berkaitan dengan gangguan makhluk halus.

Islam pula adalah satu-satunya agama yang diterima dan diredhai oleh Allah. Allah juga telah mengisytiharkan di dalam Al-Quran, lebih tepatnya di dalam Surah Al-Maidah ayat ketiga yang bermaksud:

“Pada hari ini telah Aku sempurnakan untukmu agamamu, dan telah Ku sempurnakan kepadamu nikmat-Ku, dan telah Ku redhai Islam sebagai agama bagimu”

Oleh kerana Islam telah sempurna, maka Islam melalui petunjuk Nabi Muhammad saw telah mengajar kita bagaimana untuk merawat penyakit, lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan gangguan jin dan juga sihir.

Di dalam artikel kali ini, saya tidaklah bercadang untuk berkongsikan tentang cara-cara merawat gangguan jin dan sihir yang berteraskan panduan syarak, kerana telah banyak saya tuliskan dalam artikel sebelum ini. Cuma tinggal kemahuan anda sahaja untuk meluangkan masa membaca artikel-artikel yang banyak di dalam blog ini.

Continue reading “2 Cara Terbaik Untuk Anda Selamat Dari Bomoh?”

Jangan baca seorang. Kongsikan manfaat.

6 Cara Tukang Sihir Menghadirkan Jin

Jangan baca seorang. Kongsikan manfaat.

tukang sihir

 

Ada banyak cara yang digunakan oleh tukang sihir untuk menghadirkan jin dengan tujuan untuk mendapatkan bantuan dari jin tersebut.

Apa yang pasti, cara-cara yang digunakan oleh tukang sihir tersebut mengandungi kesyirikan dan kekufuran yang nyata.

Kerana hanya dengan cara ini sahajalah tukang sihir dapat memanggil jin yang sanggup menghambakan diri kepada mereka dan melakukan apa sahaja suruhannya.

Dalam artikel kali ini saya akan kongsikan dengan anda 6 cara bagaimana tukang sihir menghadirkan jin di mana cara-cara tersebut mengandungi kesyirikan dan kekufuran.

Asalnya, artikel yang saya tulis ini diambil dari kitab Ash-Shaarimul Battaar Fit Tashaddi Lis Saharatil Asyraar (Sihir & Guna-Guna Serta Tatacara Mengubatinya) di mana kitab ini telah dikarang oleh Syeikh Abdul Wahid Salam Bali.

Saya berharap dengan perkongsian artikel ini dapat memberikan manfaat kepada anda dan menjadi peringatan kepada kita semua agar sentiasa berhati-hati dengan pelbagai jalan kejahatan dan kesesatan.

Continue reading “6 Cara Tukang Sihir Menghadirkan Jin”

Jangan baca seorang. Kongsikan manfaat.

Bagaimana Nak Mengenali Bomoh?

Jangan baca seorang. Kongsikan manfaat.

Dalam artikel saya yang lalu, saya dah pun kongsikan mengapa masih ramai orang suka berjumpa dengan bomoh. Percaya dengan bomoh. Jika anda baru menjumpai blog ini, boleh baca artikel tersebut di sini. Dalam artikel kali ini, saya nak kongsikan pula bagaimana kita nak kenal bomoh. Pentingkah nak kenal bomoh ni? Jawapannya ya, sangat penting supaya kita tak terjebak dengan tipu daya bomoh. Ingat, bila kita dah mula berubat dengan bomoh, susah kita nak lepaskan diri.

Satu perkara yang tidak ada beza diantara bomoh sekarang dan bomoh di zaman Nabi dulu ialah, mereka ini mengaku dapat mengetahui perkara-perkara ghaib baik untuk masa yang telah lalu mahupun yang akan datang. Bagaimana mereka berani untuk mendakwa yang sedemikian? Ini kerana kebiasaannya bomoh ini akan mengadakan hubungan dengan jin. Maksudnya jin itulah yang menceritakan kepada bomoh apa-apa yang ditanyakan oleh masyarakat kepada sibomoh tadi.

Continue reading “Bagaimana Nak Mengenali Bomoh?”
Jangan baca seorang. Kongsikan manfaat.
Scroll to top
error: Maaf. Artikel ini tidak dibenarkan untuk copy!!
%d bloggers like this: